22 slag i solarplexus från herr Kozelek

Steso Songs

Det är inte ofta jag, efter en konsert, känner mig så mållös och mörbultad som jag gjorde efter Sun Kill Moon igårkväll. För mycket av det goda har man ju hört talas om, men detta tänjde verkligen på gränserna. Debaser Malmö var till en början skrämmande tomt, vilket var synd eftersom det var allt för många som missade toppenfina Steso Songs. Ni som inte känner till henne får se till att titta på videoklippen nedan, tycka det är skitbra och sedan göra henne glad genom att gå in här eller här för att köpa hennes EP. Tveklöst värt det.

När Mark Kozelek med band väl gick på scen hade Malmöpubliken förfestat klart och hittat rätt. Den nästintill 2 timmar långa spelningen var precis så bra som man hoppades att den skulle vara. Linnéa Olsson på SvD använde ord som sövande, blasé, trist och hävdar att Stockholmsspelningen inte var rörande, och jag vet inte om det är skillnad på mig och Linnéa eller på de två Debaser-spelningarna. Även ifall man skulle kunna kalla det sövande när folk somnar ståendes, vilket kanske mer var förfestens konsekvens, så är det inte med sövande jag skulle vilja beskriva gårdagens spelning. Har inte så många ord alls faktiskt, men jag vaknar upp efter Tonight in Bilbao och undrar lite var jag har varit de senaste 10 minuterna. Säger mer kanske.

Eftersom det rådde mobil- och kameraförbud under Sun Kil Moon har jag ”bara” klipp från Steso Songs:


Kanske gillar du:

Inga kommentarer

Inga kommentarer än. Skriv den första!