Egen blåbärsyoghurt och müsli

Veganyoghurt med müsli

Daimkryss i taket! Efter att uteslutande ha ätit gröt till frukost i flera år, drabbades jag plötsligt av någon slags kris och tänkte att jag kanske borde låta livet anta nya utmaningar. Eftersom frukost är det första som når mitt medvetande om morgonen, bortsett från den sedvanliga angsten, så tänkte jag att förändringen lika bra kunde börja där. Förändringen vart lika med hemmagjord blåbärsyoghurt och ugnsrostad müsli med bland annat havregryn, solrosfrön, vetegroddar, sirap och kaneläpplen.

Mjölkfri blåbärsyoghurt (4 portioner)

 • 3 msk Alpro blåbärsyoghurt
 • 1 liter sötad sojadryck

Värm sojadrycken tills den är fingervarm och blanda sedan i den rumstemperade yoghurten. Häll över i en burk med lock och låt stå framme i rumstemperatur i 1-3 dagar eller till önskad konsistens. Jag valde också att filtrera min genom kaffefilter för att få den ännu tjockare. Kyl och äd, men se till att inte äta upp hela litern din tjockis, utan spara några matskedar till nästa ”sats” så slipper du köpa ny yoghurt. *snulle*

Eftersom jag knappt hade något hemma för att blanda en müsli blev min lagom rolig. Rensade i allafall skafferiet, ringlade över sirap och rostade i ugnen tills den blev krispig. Klyftade ett äpple och pudrade det med kanel och kardemumma och insåg under inmundigandet att den där gröten nog är min föralltid-bästis trots allt.

Kanske gillar du:

3 kommentarer

3 kommentarer

 1. maja 11 Nov 2008, 20:25:02

  grym sida, jag gillar’t! är dock själv inte så grym på det här med yogurthkultur, men kan man alltså göra mer yogurth av vanlig sojayogurth?

 2. Fido 11 Nov 2008, 21:25:11

  maja: Javisst! Prova vettja.

 3. Tina 25 Jan 2009, 20:16:23

  Dina recept får mig att vilja bli vegan, bums!!