Min helvita katt Saga mitt sagogryn

Kunglig vagn.

Kvart i fem en onsdagkväll i Malmö. Det snöregnar och fan i helvete va blöt man blir när man cyklar hemåt. Man cyklar en omväg för att se om den där stackarns granen fortfarande står kvar på balkongen på Norra Grängesbergsgatan.

Men hej! Dig glömmer man lätt. Vagnen, du bara står där. Helt varm och härlig. Två svenska flaggor rakt ut och en liten trappa så att även Lillfrydos når upp till rutan. Hej falafelgubben. Hej unge man, vad vill du? Just nu inte mycket mer än att äta en falafel. Blandad sås? Nä, bara stark tack. Säker? Japp. Är du hungrig? Ja? Vill du ha extra lök? Nej, jag vill helst inte ha lök alls, men skulle jag kunna få lite extra gurka? Gurka slut. Okej, men det är lugnt.

Granafan visa sig!Klart den står kvar – granajäveln står där den ska. Innan var det två, den hade sällskap nåt år. Nu är den ensam igen. Barren är kvar men den är rätt brun. Rätt otroligt ändå. Stå där och hålla barren i tre år.
Cyklar förbi salongen där det kostar 50:- att klippa sig och 10:- att tvätta håret. Jag klippte mig där en gång. Det tog ungefär tolv minuter och jag vill minnas att jag inte vart så nöjd men tvätten borde man kanske ta en dag men verkligen inte nu för falafeln hade kallnat.

Plask, plask upp för trappan. Ett jävla krafsande på dörren. Heeej Svennis. Hur har du haft det idag? Nej, falafeln är inte till dig. Ååå M-lisen! Jaja, mjau-mjau po daj me. Har du legat under täcket hela dagen eller? Ja, det tror jag det. Så mysigt. Du är i vart fall extra fin och mjuk idag.

Ikväll? Men det är onsdag Majlis. Det är soffan, popcorn med salt och socker framför Bonde söker fru. Ja jag vet, jag gillar inte heller Roger men vi måste ju se hur det slutar. Roger vart kär till slut men stannar hellre hemma i mammas varma barm än drar sitt bleka arsle till Turkiet där blivande fru Roger faller för en turkisk barberare med egen salong, som under 2010 expanderar till Sofielund i Malmö-Sweden och tvättar Fryde Frydessons hår. Tack omväg, tack Falafelkungen och tack och adjö 2009. Hej 2010 och hej Saga mitt sagogryn.

Kanske gillar du:

12 kommentarer

12 kommentarer

 1. Linnea 17 Dec 2009, 09:59:14

  Shit vad jag vill se den! Bildenfunkarnteee!

 2. Mamma 17 Dec 2009, 13:28:39

  Haha,ditt skrivande livar upp min dag, men du springer lite i förväg med tiden, det är fortfarande 2009 och Roger kanske får tummarna loss och flyttar hemifrån. Under har skett förr.

 3. Katja 17 Dec 2009, 15:30:32

  Hej Fido!

  Du har en sån fiiin blogg du!

  Jag tycker att Roger är mycket bättre än den där Pekka i alla fall. Roger och Camilla är ju lite söta tillsammans ändå på ett knasigt sätt.

  Jag gör min praktik nu och det på tastecasting.se. Håller på att fixa och planera lite så att dessa events även ska börja nere i Malmö. Maila till mig om du är intresserad av att få inbjudningar då eller om du bara vill snacka katter.

  Kram från döde simbas och tjocka guccis matte

 4. tuva 17 Dec 2009, 20:37:21

  Du skriver så fint! Skriv vykort till mig! Skriv en julkalender till mig! Du är nog en julkalender.
  God jul!

 5. Fido 18 Dec 2009, 00:12:43

  tuva » BAM.

 6. Fido 18 Dec 2009, 00:18:48

  Katja! Ja, Pekka är fan helt bäng den men däremot tycker jag Janne och Åsa verkar fina för varandra!
  Ja, tastecasting vill jag va me på. Tror jag. Äre ball? Känns lite begränsat med Malmös veganrestauranger, men kattsnack är jag ju alltid vidöppen för.

  KRAMMA GUCCI Å SIGNE!

 7. Katja 18 Dec 2009, 10:31:21

  Det e ball! Och det e inte bara att man ska käka, utan dryck och aktiviteter med. Om jag får din mail ska jag lägga in dig i systemilemet.

  De e ju inte lika fina som Thilde & Stefan.. Jag kan nog tro litegrann att det e det enda paret som kommer att vara tillsammans. Det ser vi ikväll! Spännande!!!

  Har du köpt julklappar till dina katter? Jag har ett tips här: http://www.kittywigs.com/wigindex.html

  Snaaart ska de få massa kramar (e i gbg nu)!

 8. Fido 18 Dec 2009, 11:00:01

  Katja » HAHA! Fina perukas! Sån ska jag ha ti di båda. Majlis ska lätt ha en blond, svennis får den blåa.
  Ååh, ikväll kommer bli bästa programmet. sen direkt efter ba: JUL ME ÄRNST!

 9. Mette 19 Dec 2009, 17:42:40

  fido har du käkat på Govindas i Lund? du borde gå dit, det är mitt favvoställe!!!!!!

 10. Fido 19 Dec 2009, 19:50:42

  MEDDAN, JA D HAR JAG! Bättre än Mallme *tYcKa*
  Ska vi dit nåndag? Snacka gamla minnen? Mhm!

 11. iKKa 22 Dec 2009, 10:00:43

  Haloj Fido! jag älskar sättet du skriver på och alla dina fina bilder är helt otroliga! Om det inte har dig emot har jag lagt upp länk till din sida på min blogg för att den är så fin!
  Ha en underbar jul!

 12. Fido 22 Dec 2009, 10:34:16

  iKKa » Jag har inget emot det, jag blir glad! Ha en fin jul du me.