Rå frukt- och nötgröt

Vaknade av att Gaashud och Kotte Grön hets-sms:ade mig om vad de skulle äta till frukost. Gåsen och Elyn skulle äta cheesecake och Kotten skulle äta rostad macka med Speculoos. Ingen hejd på de där alltså. Jag är som känt mycket nyttigare och mixade ihop en frukt- och nötgröt på cashewnötter, valnötter, grapefrukt, äpple, havregryn och dadlar. Så här i efterhand hade jag nog hoppat över grapefrukten!

Rå frukt- och nötgröt  (2 port)

 • 1 näve valnötter
 • 1 näve cashewnötter
 • 1 näve havregryn
 • 1 skalat grönt äpple
 • ½ grapefrukt
 • 2 urkärnade dadlar
MIXA OCH SERVERA MED MJÖLK, KANEL, PUMPAKÄRNOR OCH BÄR.

Kanske gillar du:

4 kommentarer

4 kommentarer

 1. LisaMarie 14 Aug 2011, 12:59:22

  Låter mumma, det där ska jag prova någon dag. Fast jag kommer garanterat att hoppa över grapefrukt, den smaken står jag nämligen inte ut med.. :p

 2. Hanni.nu 21 Aug 2011, 19:55:31

  [...] jag älskar mina grötfrukostar så känns gröt som en bra grej att börja med. Efter en titt på veganmage.se inspirerades jag att göra en frukostgröt på frukt och nötter. Det smakade helt okej, men [...]

 3. Hannah 23 Aug 2011, 20:13:14

  Blev lite inspirerad och gjorde en liknande gröt – fast utan havregryn och grapefrukt och med fikon istället för dadlar – för några dagar sen. Otroligt gott, tack för tipset!

 4. Anna 04 Sep 2011, 12:32:33

  Otroligt gott. Slog på stort och åt nybakat bröd med soyaspread, fikonmarmelad och ruccola, kaffe och juice till gröten. Vilken söndagsfrukost!