Vegansk yoghurtglass med blåbär

Häromdagen köpte jag Alpros blåbärssoygurt. Folk hade ju pratat så väl om den. ”Godaste jag ätit” och så on. Men den föll mig tyvärr inte i smaken. Den var för tunn och alldeles för söt. Bara att socker står som andra ingrediens i innehållsförteckningen säger en del, och tro det eller ej, men jag vill inte äta godis till frukost.

Så det fick bli en glass istället. Inte till frukost alltså, men till någon annan gång. Soygurtglass med blåbär tillsammans med Alpros nya vispgrädde kunde väl inte gå fel? Nä. Det kunde det inte. Så jag blandade bara ihop 3 dl soygurt, 1 paket sojagrädde, en skvätt citronsaft, lite frysta bär och sen fick glassmaskinen göra resten. Krämi o go ble den! Slorp!

Vegansk yoghurtglass med blåbär

  • 3 dl Alpro blåbärssoygurt
  • 1 paket Alpro sojagrädde (lr valfri vegetabilisk vispgrädde)
  • 1 näve blåbär
  • 1 el. 2 skvättar citronsaft

Blanda alla ingredienser i en bunke och häll sen ner i glassmaskinen. Kör till önskad konsistens.
Ifall en inte har glassmaskin så går det lika bra att frysa in och ta ut glassmeten var halvtimme i en-tre timmar och röra runt.

Kanske gillar du:

17 kommentarer

17 kommentarer

  1. Johanna 07 Apr 2012, 12:30:50

    asså d serju så gooott ut

  2. Hedvig 08 Apr 2012, 19:47:00

    Dethär är min nya favoritblogg. Så himla bra tack!

  3. Fido 08 Apr 2012, 22:55:56

    Tack Hedvig, snäll du e! :)

  4. Adele 14 Apr 2012, 14:25:04

    Dette så kjempegodt ut! Jeg elsker vegansk is og har jo ismaskin stående i frysern, men jeg kommer liksom ikke helt på å bruke den. Men utover sommern blir det masse is, og da skal jeg prøve meg på denne :D Takk for oppskrift og kjempefin blogg. Jeg brukte deg som referanse da jeg skulle til Berlin i fjor sommer :)

  5. Fido 14 Apr 2012, 22:33:35

    Adele » Härligt, lycka till i Berlin. Ett ställe som du måste besöka, men som jag aldrig har skrivit om är Oh là là, ett franskt café som har massa vegangott :) Du hittar de på Facebook: https://www.facebook.com/ohlala.berlin

  6. Josefine 22 Apr 2012, 19:32:03

    Mmmmmmmm…. Det där såg smaskigt ut… Måste testa – men jag tar nog Carlshamns soygurt istället. Håller med dig, Alpros är verkligen ingen höjdare, vattnig, söt och konstig eftersmak. Den var bättre förr, fastän den var bra söt då också.

  7. Victoria 26 Apr 2012, 18:54:55

    Tack för tipset om hur man gör utan glassmaskin.. Mums!

  8. Lyckosyrsa 05 Maj 2012, 23:15:24

    Det där ser jättegott ut! Måste absolut prova det när jag investerat i en glassmaskin. :) Toppenbra blogg förresten

  9. virre 29 Maj 2012, 13:53:16

    Vispar du grädden då eller?

  10. Fido 31 Maj 2012, 19:44:54

    virre » Jag gjorde faktiskt det, men jag tror inte det behövs egentligen.

  11. jONK 04 Jul 2012, 13:35:43

    Haj!
    Skulle behöva få tag på dig angående en fråga som inte rör bloggen, men hittar ingen mailadress. Har jag missat något?

    Vänligen jONKY.

  12. Sol 16 Jul 2012, 15:28:46

    Tack för en jättefin blogg! Håller med om att blåbärssoygurten är för söt som soygurt, men underbar som glass. Ett annat glasstips till maskinen är Alpros vaniljsoygurt som mixas med en banan och kakao. Nom!

  13. Fido 29 Jul 2012, 12:29:42

    jONK » fan e d jonky

  14. kulfi med saffran « vegannasol 16 Aug 2012, 21:12:56

    [...] kliché). Det går till exempel att göra yoghurtglass på en kvart genom att hälla i en skvätt blåbärssoygurt i maskinen, eller så kan en göra lite mer avancerade glassar såsom saffranskulfi. Share [...]

  15. [...] Text och foto: Fido på bloggen Veganmage [...]

  16. [...] Text och foto: Fido på bloggen Veganmage [...]

  17. thess 16 Mar 2013, 17:23:01

    Ser supergodt ut!! Delikat:)