I själva verket, genom att skippa animalisk föda, skonar du tusentals djur från helvetesgårdar under din livstid.
Djurodling är en av de främsta orsakerna till klimatförändringar. Genom att lämna djur från din tallrik halverar du omedelbart dina koldioxidutsläpp!
Mayo Clinic rapporterade nyligen att byte till en växtbaserad kost kan lägga till upp till fyra år till ditt liv.
Köttindustrin slösar bort en tredjedel av dricksvattnet medan 4 miljarder människor inte har tillräckligt. Genom att äta veganskt kan vi dra nytta av denna värdefulla resurs.
En studie publicerad i American Journal of Clinical Nutrition visar att vegetarianer löper upp till 32 procent mindre risk än köttätare att drabbas av sjukhusvistelse eller dödsfall på grund av hjärtsjukdom.
I många länder utfodras huvuddelen av spannmålen som odlas till jordbruksdjur. I en värld där 795 miljoner människor inte har tillräckligt att äta, tar det att äta veganskt ställning för de hungriga.
Forskare vid McGill University och McMaster University fann att studiedeltagare som konsumerade mest frukt och grönsaker löpte 30 procent mindre risk att drabbas av en stroke.