Satsa på en bra fruktkniv

En fruktkniv är som det låter, en kniv som lämpar sig att använda tillsammans med frukt. Oftasts går den att använda för en del grönsaker med. Du kan jämföra flera modeller på bästaprodukterna.com. Ibland är skalkniv och fruktkniv samma sak. 

Skalknivar och fruktknivar

Skalkniven eller fruktkniven är en liten, kortbladig kniv, som används för intrikat skärning, skalning, hackning och tärning. Bladen är enkla, vassa och precisa. De är mellan 10-15 cm i bladet. De är idealiska bland annat för att skära och skala små frukter och grönsaker. De passar inte för att använda till kött eller bröd. 

En fruktkniv är utmärkt för små skalnings- och skäruppgifter. Tack vare det lilla och smala bladet är knivarna mycket enkla att använda och därför perfekta för exakta skäruppgifter. Vet du exakt skillnaden mellan en fruktkniv, grönsakskniv, eller skalkniv? Det är det nog inte någon som gör, egentligen då de är ganska lika. 

De är alla små, förstärkta med en tunn slipning och lätta. En fruktkniv, eller annan liten kniv, är oumbärlig i köket och används ännu oftare än en kockkniv. 

Satsa på fler bra knivar

Nu är det inte bara frukt man ska skära eller hacka i köket, utan även annat. Därför är det bra att satsa på att ha flera olika knivar, som passar för olika saker. Det finns många bra guider på nätet till vad för knivar som passar till vad för livsmedel eller råvaror. 

16 Mar 2023