Alltid kul att stå i köket

hacka med kniven

Jag uppskattar att stå i köket och laga mat. Det är kul att experimentera. Som vegan är det ju även så att man måste trixa och fixa så att det blir bra, utan att man har vissa ingredienser. Det kan lätt bli annars att man går på gammal vana och lagar samma samma. I och för sig är det säkert även så för er som lagar och äter kött. Att det blir mycket samma. Något jag uppskattar att ha i köket när jag ska laga mat, det är så klart bra råvaror men även bra redskap. Jag har till exempel Globals knivar för proffs. De är perfekta tycker jag. Sedan har jag även bra pannor, grytor med mera. Även du kan köpa Global knivset till proffs i köket, för att göra det ännu roligare att laga mat. 

Ikväll ska det grillas

När man säger att man ska grilla så tror många att man menar kött. Men kan grilla även som vegan. Det finns en massa gott att grilla faktiskt. Som detta till exempel: 

Grillade tofuspett med grönsaker och misodressing

Ingredienser
300 g tofu, extra fast
6 salladslökar
8 majskolvar, små
1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
2 pak soi, små
1 broccoli bella verde
2 msk sesamfrön, rostade eller furiakeblandning
Misodressing:
3 msk misopasta, röd
1 dl vatten, kokande
1 vitlöksklyfta
1 msk risvinäger
2 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
1 tsk sambal oelek

Gör så här:
Lägg bambuspett i vatten ca 10 min.
Misodressing: Lägg mison i en skål och häll på kokande vatten. Skala och pressa i vitlöken. Blanda ner vinäger, de båda oljesorterna och sambal. Låt kallna.
Skär tofun i kuber och blanda dem med misodressingen. Låt marinera ca 30 min. Trä upp kuber varvat med salladslök på bambuspetten.
Skär majskolvarna i breda bitar. Ansa och skär aubergine och zucchiniskivor eller bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär pak soi i klyftor.
Grilla tofuspett och grönsaker över glöd ca 10 min. Pensla med misodressing. Strö över rostade sesamfrön. Servera med ris eller nudlar.

Detta är jättegott, testa så får ni se. Vi ska ha detta samt även en massa annat ikväll när vi grillar. Det kommer även flera vänner hem med. En del av dem är köttätare, men de har egen grill!

11 Jul 2019