Besök ett spa om du inte gillar hösten

Höstens vackra färger målar upp ett konstverk i naturen. Rött, gult och orange löser av varandra i en ljudlös kakafoni ... och här sitter vi med öroninflammation, bihåleinflammation, snoriga näsor, feber och en förkylning som hämtad från en domedagsprofet! Yep, hösten är ju skitkul eller hur? 

Blir man förkyld är det ingen höjdare det kan jag lova men då är det skönt att det finns möjligheter att komma bort lite. Vi satt här hemma och njöt av en macka med Seitan-pålägg vi gjort själva och kollade in olika span. Vi såg ett i Stenungssund och vi tittade båda på varandra. 

"Jobbar inte din bror som elektriker i Stenungssund?" Jodå! Så då har vi ju fixat boendet så att vi kan njuta av en spa-upplevelse utan att behöva bekosta själva boendet där. Smart va? 

Recept på seitan

  • 2 liter vetemjöl special, eller mjöl som har mycket gluten (viktigt med gluten)
  • 7-8 dl vatten

Blanda vatten och mjöl till en deg. Den ska inte vara klibbig och kännas ganska fast. Knåda i cirka 10 minuter. Lägg sedan degen i en bunke med kallt vatten och låt den vila nån timme eller två.

Häll sedan upp fingervarmt vatten i en stor balja eller i diskhon. Knåda degen under vatten. Dra och slit och knåda så du blir av med all stärkelse. Byt ut vattnet med jämna mellanrum och knåda tills vattnet inte längre blir grumligt. (Det kan ta en stund och du kan få byta vatten mer än 15 ggr.)

När degen ser ut som ett gammalt tuggummi drar du ut den till en lång sträng och knyter ihop den lita slarvigt. Koka degklumpen i buljong i cirka en timme. Din grund är nu klar! Denna kan sedan smaksättas precis som du vill och sedan ätas som en stek, som fajitas eller som chicken nuggets. Din fantasi sätter gränserna. 

21 Nov 2021