Bli vän med kroppen

Din kropp är ditt tempel, du är en med den och det är tack vare kroppen vi kan leva - med allt vad det innebär. Ändå är vi så otroligt många som för ett pågående krig mot vår egen kropp. Vi ogillar den ibland, hatar den ibland och trivs i den väldigt sällan. Inte alla förstås, men många. Varför det blir så är mest på grund av de orimliga krav vi ställer på våra kroppar. Vi påverkas av skönhetsideal, men också av människor runt omkring oss. Alla vill vi vara vackra, starka, friska och snabba. Vi vill ha energi, utstråla kraft och känna oss smala, hela och kompletta. Genom livet dyker många utmaningar upp längs vägen som gör det svårt, och ibland omöjligt att känna oss i harmoni med våra kroppar. Särskilt svårt är det för kvinnor på grund av de kroppsliga hormoner som gör det möjligt for oss att fortplanta oss.

Trivas i sitt eget skinn

Vi tränar, går på dieter och vill genom hela livet "komma i form" eller eventuellt "hålla oss i form". Vi vill gå ner i vikt snabbt men också hållbart. Det är en kamp för så många kvinnor överallt att det nästan är fascinerande att tänka på hur det har blivit såhär. 

Jag tror att det första steget i att trivas i sitt eget skinn är att bli vän med sin kropp. Acceptera att man inte är perfekt och aldrig kommer att vara det heller - för perfekt är ett omöjligt koncept. Att sträva efter att vara sitt bästa jag - ja! Men på ett sätt som är görbart och som inte skapar lidande. Vad det är varierar för var och en. Alla är vi värda att må bra.

31 Jul 2020