Bra proteinkällor för veganer

Ett näringsämne alla behöver, varje dag, det är protein. Många tänker direkt att det är ett måste att detta protein kommer från djurriket, men så är det inte. Det finns en mängd bra proteinkällor som är veganska. Du som tränar och vill äta proteinpulver och samtidigt är vegan kanske funderar på om det finns veganska alternativ? Det gör det! Läs mer om det på fitnessfrank.se. Sedan går det att få i sig bra protein även via olika livsmedel som sagt.

Bra proteinkällor som är veganska

Bönor är en bra proteinkälla, det finns hela bönor, torkade bönor, kokta bönor, bönpasta med mera. Beroende på bönsort kan du få cirka 15 till 60 gram protein per portion.

Fullkorn är bra då de har mycket protein i sig. Så satsa på olika sädeskorn. Annars har du hampafrön som även det är ett bra alternativ. Chiafrön har även det mycket protein samt fibrer, omega-fetter och mer därtill

Bland andra bra källor till protein finns bland annat ärtprotein. Du kan även äta nötter. Det finns till exempel 6 gram protein i 30 gram mandlar. 

Sedan har du så klart grönsaker. Här finns mycket att välja på. Bland bra grönsaker med mycket protein har du groddar, rödbetor, broccoli och squash. De har 1-2 gram protein per portion. Väljer du brysselkål eller okra så har de mer än 3 gram och Avocado (tekniskt sett en frukt) innehåller mer än fyra gram protein per portion.

Så ni ser, det finns gott om alternativ även för veganer.

2 Apr 2020