Dags att gå en kurs i hlr!

Något jag har tänkt på länge att göra det är att gå en hlr utbildning. Det är något jag inte kommit för mig att boka in bara. Dock har jag nu sett till att boka en kurs i hlr, så att jag kan få lära mig lite mer om hur det går till att göra hjärt-lungräddning. Det är ju något man kan komma att behöva göra om man råkar på någon som insjunknar. 

När används HLR?

HLR står ju för hjärt-lungräddning och det innebär kraftiga bröstkompressioner mitt på bröstet för att skapaa en blodcirkulation och så gör man försiktiga inblåsningar genom den drabbades mun/ näsa så att bröstkorgen höjer sig, för att syresätta blodet. När man går en hlr utbildning så får man öva sig på att göra detta. Men när används då detta? Jo det är så att det kan användas på någon som har fått hjärtstopp eller andningsstopp. Det eftersom de båda slutar att andas och de måste få hjälp med att komma igång igen. En hjärtstartare krävs även vid plötsligt hjärtstopp.

Lära mig rädda liv

Jag tycker det ska bli spännande att gå denna hlr utbildningen, för då får jag lära mig att rädda liv. Jag har planer på att även ta en första hjälpen kurs så småningom, för även det kan vara bra att lära sig. Just att ha de kunskaperna med sig tror jag är bra för då är man trygg i det och vågar hjälpa någon som råkat illa ut.

 

 

26 Mar 2018