Det är tur man är händig

Jag gillar att jobba med mina händer när jag kan och jag kan nog ärligt säga att jag tycker att jag är ganska händig. Tydligen tycker några av mina vänner det med. I veckan fick jag nämligen frågan om jag kunde hjälpa till med att byta fönster i Kungälv och det är klart man hjälper till om man kan. 

Det är en villa med cirka 14 fönster, fast några är såna där dubbla tror jag så det blir väl fler egentligen. Det spelar nu inte så stor roll om det är 10, 20 eller 40 fönster för när man väl satt igång är det ju bara att jobba på. 

Detta behövs när man vill byta fönster

För att ta bort de gamla fönstren behöver man en hammare, kofot och en skruvdragare och en karmnyckel. Jag vill gärna vara lite försiktig när jag tar bort de gamla för de kan man ju sälja eller återanvända. Ta bort foder runt fönstren och skruva sedan loss karmen. Man kan låta rutorna sitta kvar eller ta loss dem innan, det gör man som man vill.

När man sedan sätter in de nya är det bra att ha ett vattenpass också. Om man vill att de ska sitta rakt. Men det är klart, är huset lite snett och vint så får man sätta fönstren lite snett också för annars ser det ju ut lite som Villa Villerkulla! Använd karmskruv så kan du justera fönsterkarmarna också. Eller ring en hantverkare!

30 Mar 2022