Fungerar tyngdtäcke?

Vägen till välmående är inte rak och enkel. Det krävs många livsval för att må riktigt bra och för vår del inkluderar det att välja bort saker som kommer från djur. Det gäller inte bara det vi stoppar i munnen utan också andra produkter som täcken, kuddar, tvål och kläder för att nämna några saker. När det gäller just sömnen så är det många som känner att ett äkta duntäcke ger bra komfort och sömn, men man kan istället använda sig av ett tyngdtäcke som ger bättre sömn och mer välmående än andra täcken. 

Fördelar med tyngdtäcken

Det finns många fördelar med tyngdtäcken, och du kan alltid läsa mer om olika typer på Konsumentmagasinet.se där de testat flera av dem. Några av de fördelar vi gillar är:

  • Består oftast av syntetiskt material som inte skadat eller påverkat djur
  • Mjuka men samtidigt tunga nog att ge komfortkänsla
  • Hjälper mot sömnproblem

Men finns det inget negativt med tyngdtäcken då? Jodå, det gör det. De kan bli väldigt varma och är man ovan vid att ha tunga saker på sig när man sover så kan det kännas lite kvävande innan man vant sig. Testa gärna ett tyngdtäcke i en affär innan du köper ett så du vet hur det känns att lägga mellan 5 till 15 kilo täcke på kroppen. Känslan är lite konstig men när man har vant sig så blir sömnen så mycket bättre att man inte vill byta tillbaka och att de är vegan-vänliga (de flesta av dem i alla fall) gör ju inte saken sämre! 

11 Sep 2021