Kan man vara vegan på Mallorca?

Om jag skulle köpa hus på Mallorca, så måste jag veta om det även där går att leva som vegan. Efter att ha gjort lite eftersökningar så ser jag att det går alldeles utmärkt. I det spanska ocn det mallorcanska köket är det mycket grönsaker. Läste bland annat att auberginer är något av Mallorcas signum och ingår som nyckelingrediens i många maträtter. En rätt heter tumbet, och det är en vegetarisk rätt med paprika, aubergine och potatis och toppas med en tomatsås smaksatt med vitlök.

Sedan har de ju mängder av marknader och saluhallar med grönsaker, ja annat med, så klart, då detta kök även har mycket fisk, lamm, kött och så vidare. Men som vegan är man inte direkt intresserad av de ingredienserna. Varför funderar jag då på detta, med att köpa hus på Mallorca och leva som vegan där? Jo det är inte jag, egentligen som ska köpa hus, det är mamma. Men vill ju veta att det går att åka dit och äta gott i vilket fall.

Testa laga spansk vegansk mat

Jag tänkte att jag ska söka fram lite spansk mat och se om man kan laga dem på veganskt sätt. Vissa rätter går kanske inte att göra om, men tänker att det ändå måste gå att tvista om en del av dem. Så jag ska sätta mig och leta recept nu, kanske redan finns fler maträtter som är bara grönsaker som den jag pratade om nyss. Kanske jag delar med mig av lite recept framöver.

10 Dec 2017