Nyttigt med nässlor

Nässlor är något som är riktigt nyttigt och som även kan vara gott. Det i form av nässelsoppa till exempel. Det går även att äta det i form av nässelpulver, jämför olika alternativ på skonhetsguiden.se. Du kan även torka nässlor på egen hand om du vill. 

I nässlor finns det en massa nyttiga ämnen så som järn, vitamin A och C, karotin och de flesta av de viktiga mineralerna.Om du vill plocka själv så går det att göra det från och med mars till september går bladen att plocka, men det är de små, späda primörerna under våren som ska smaka allra bäst.

Bra anledningar att äta nässlor

Det finns många bra anledningar att äta nässlor. Bland annat går det att laga en massa goda saker med dem så som nässelsoppa men även använda bladen i smoothies, göra egen nässelpesto eller blanda ihop ett eget nässelte. Sedan så är dessa växter även extremt näringsrika och de innehåller stora mängder vitaminer och mineraler, bland annat vitamin A och C, magnesium och kalcium. Nässla innehåller även mycket järn, vilket är bra för kvinnor, samt klorofyll, vilket ökar transporten av syre och näring till kroppens celler.

Nässlan kan också motverka inflammationer. Den har faktiskt sedan länge använts som medicinalväxt, och traditionellt sett anses nässlor vara vätskedrivande, hjälpa mot problem i urinvägarna och dessutom vara renande för blodet för den som har allergier eller läckande tarm. Dessutom sägs de hjälpa vid infektioner och inflammationer.

Nässlor ger även finare hy och finare hår. Samt att det ger en bättre ämnesomsättning.

31 Dec 2020