Renlighet är en dygd

Folk bunkrar upp på toapapper och handsprit just nu, men är det verkligen så vi ska tänka? Corona finns omkring oss hur vi än vänder och vrider på oss och eftersom både media och sociala medier är överfulla med "experter" så vet man knappt vad man ska tro egentligen. Här får du inga vetenskapliga sanningar i alla fall, det kan jag vara ärlig med. Bara mina egna åsikter! Som det här med renligheten. Redan på mormors tid var det noga att man skulle tvätta händerna, och det är nog så viktigt idag. Tvål och vatten är faktiskt ett av de bästa sätten att mota bort en virusinfektion. Handsprit kan man ta om man inte har tillgång till tvål och vatten, som när man handlat och ställt ifrån sig kundvagnen till exempel. 

Rena golvytor är också viktigt

Även om Covid-19 smittar i huvudsak genom att folk hostar så är det ändå viktigt att ha rent även på golven. Speciellt om man har småbarn som kryper omkring. I gemensamma områden som entréer och trapphus så kan man givetvis anlita Smart Trappstädning för att få ett fläckfritt resultat. Hemma så får man ta till dammsugare och svabb ett par gånger i veckan.

Folk tar på grönsakerna

Det är något vi aldrig kommer att komma ifrån, virusepidemi eller inte. Folk klämmer på frukt och grönsaker. För att skydda dig kan du koka grönsaker, men det räcker också med att skölja dem ordentligt för att få bort eventuell smuts på dem. Och du, skit i munskyddet... det hjälper inte ändå! 

14 Mar 2020