Ta med egen matlåda till kurs

Jag ska gå på en kurs nästa vecka, en projektledarutbildning. Jag hörde mig för med detta om maten, vad de ska servera och om de har veganska alternativ. Dessvärre har de bara vegetarianska och så vanliga kött-alternativet då. Det är så synd att vi inte kommit längre. Att man när man ska gå en projektledarutbildning inte kan få mat serverad som funkar! Men jag är van. Det är inte första gången. Det är som om veganerna glöms bort. Men, jag kan fixa egen matlåda. Blir nog godare i alla fall.

Smart matlåda att ta med

Jag kommer att laga en vegangryta. Brukar göra den och bjuda på hemma till vänner och den är även perfekt att ha med i matlåda. Här är receptet:

Lins- och portabellogryta med rosmarin

Ingredienser
4 port ris
3 dl torra röda linser
2 dl rött matlagningsvin
1 förp hela tomater (à 390 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 rödlök
200 g portabellosvampar
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 kruka rosmarin
3 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Koka linserna mjuka i vin, hela tomater och grönsaksbuljong i en stor kastrull.
Skala och skiva löken. Ansa svamparna och skär dem i bitar. Skär zucchinin i ca 2 cm stora tärningar och grovhacka rosmarinen.
Fräs lök, svamp och zucchini tillsammans med rosmarinen i omgångar i olja i en stekpanna rör i sambal oelek och fräs en stund till. Rör ner grönsaksfräset i linsgrytan och smaka av med salt och peppar.
Skär sallad i bitar.
Servera grytan med riset och salladen.

Ser fram emot kursen

Även om jag är beviken på att det inte finns veganmat, så ser jag fram emot kursen. Har flera jag känner som gått den och de är nöjda med den. Så hoppas jag blir detsamma.

5 Jan 2019