Tvättar du händerna?

Det kanske låter som en konstig fråga men faktum är att det är ganska ovanligt att folk tvättar händerna på dagarna. Speciellt om man kollar på övriga Europa där de tycker vi är jätteunderliga som tvättar händerna både före och efter maten eller besöket på toaletten. Personligen anser jag att hygien är en dygd och det beror inte på att jag är vegan utan för att jag inte vill bli sjuk! 

I Sverige lär vi oss tidigt

Det präntas in i oss redan när vi är små. "Tvätta händerna" är två ord man fick höra många gånger på en dag, och det var inte helt ovanligt att man också fick frågan "har du tvättat händerna?" och fick visa upp dem för mamma eller pappa eller andra vuxna. Det är lätt att sköta hygienen hemma eller i skolan men när det gäller offentliga toaletter så kan det bli lite krångligare framför allt för barnen. 

Jag minns när ett av mina barn vägrade och det tog ett tag innan vi förstod att det berodde på att det inte fanns några handdukar. Det fanns bara en handtork, ni vet en sån där man trycker på så det kommer varm luft? Hos Swemed kan du se vad jag menar, följ den här länken bara så ser du. 

Jag fick visa hur den funkade och sedan kunde vi knappt ta oss därifrån. Vi tvättade händerna säkert tio gånger bara för att kunna torka dem efter. 

20 Jan 2021