Viktigt med tandvård

Något jag tycker är mycket viktigt, det är att sköta om tänderna på ett bra sätt. Det spelar ingen roll om man är vegan eller äter kött, tänderna behöver borstas noga i vilket fall. Läste bra tips på en tandvårdsblogg om hur man på ett bra sätt kan sköta om sina tänder, utöver tandborstning. Tänkte dela med mig av lite tips på hur man på ett bra sätt kan sköta om sina tänder.

Tandvårdstips

Det är bra att tänka  på 2-2-2-regeln! Borsta två gånger om dagen, med två centimenter tandkräm, i två minuter.

Använd tandtråd, då det är ett bra sätt att komma åt där tandborsten inte når, det vill säga under tandköttskanten och mellan tänderna. Sedan är det vad man ska välja för tandkräm. Det bästa är att välja en som har fluor, eftersom fluor underlättar för mineraler att fästa sig vid emaljytan och förstärka den. Sedan kan man välja tandkräm för olika behov, då det finns för känsligt tandkött, vitare tänder, ilningar i tänderna med mera.

Munskölj är bra det med att använda. Det kommer åt där inte tandborsten kommer åt, precis som tandtråden.

Sen var det ju detta med tuggummi. Det är bra, men man ska inte tugga på dem jämt och för länge. Det räcker oftast med 10 minuter. 

Andra bra tips är att borsta din tunga, för att bli av mer bakterier, och motverka dålig andedräkt. Det är även bra att borsta tänderna i en cirklande rörelse, inte borsta dem upp och sedan ner.

23 Jan 2018