Vill sluta röka

Jag må vara hälsosam när det kommer till mycket annat, som maten, träningen och så vidare. Men jag har en last, som jag vill bli av med och det är rökningen! Jag har rökat i många år och försökt flera gånger att sluta, men det är så svårt! Dock fick jag för ett tag sedan höra av en kompis att han slutat röka, tack vare e-cigaretter. En e-cigg är ett slags rökredskap, men utan alla gifter som finns i en vanlig cigg. Visst har jag hört talas om elektroniska ciggaretter innan, men inte tänkt på att de går att använda som ett sätt att sluta röka!

Testa el-cigg

Jag funderar seriöst på att testa e-cigaretter. Såg att det går att köpa på nätet på en sida som heter EQCigs. Tanken för mig är som sagt att sluta helt så småningom. De finns ju de som går äver till el-cigg och sedan slutar de inte med den. Det är ju upp till dem, men jag själv vill i alla fall bli av helt och hållet med mitt beroende. 

Hur fungerar en e-cigg?

Jag var ju tvungen att kolla lite mer på EQCigs, om dessa e-cigaretter, och det är tydligen så att en elektronisk cigg består dels av ett batteri, en vätskebehållare med olja som är smaksatt, eller e-juice som det också kallas, samt en förångare som gör att värme skapas. Denna värme gör att e-juicen blir till en slags ånga som man sedan drar ner i lungorna precis som man gör när man rökar en vanlig cigarett. Men utan de farliga gifterna då!

 

21 Dec 2017